Wij zijn
MaGnetik !

Een public relations-en communicatiebureau

We zijn klein en dus heel flexibel en wendbaar. En dat is een bewuste keuze.  Om van jouw communicatie-, public relations-en digitale campagnes een succes te maken, brengen wij de beste talenten samen. De sleutel tot goede communicatie is dat jouw boodschap wordt uitgedragen en versterkt.  Hiervoor activeren wij verschillende mediakanalen. De inhoud blijft de motor van de strategie. De visibiliteit die wij genereren geeft de impact.

“Small is the new big” is onze filosofie.
We zijn klein, maar we zien het groot (zeker wat resultaten betreft).
En dat alles altijd in een tophumeur !

Nice to meet you!
Barbara

Magnetik | Agence de relations publiques et communication

WIE verstopt ZIch
achter MaGnetik ?

Barbara Malengreaux | Agence de communication Magnetik

Magnetik, dat is Barbara die meer dan 15 jaar op de teller heeft staan bij grote public relations-en communicatieagentschappen. Een verrijkende ervaring waardoor ze een breed netwerk heeft uitgebouwd dat ze vandaag gebruikt in haar eigen agentschap, dat ze runt sinds 2017. Barbara verzorgt elk communicatieproject van A tot Z. Haar passie voor haar beroep is eindeloos.

En die passie vind je terug in alles wat ze doet. Ons doel: jullie begeleiden door het creëren van een absolute meerwaarde gebaseerd op uitwisseling en samenwerking. Dat is het magnetisme, ons ijzersterk netwerk en onze klanten met wie we een goede relatie willen uitbouwen. En dat is ook onze communicatie met die speciale twist die zin geeft om te worden gelezen en te worden gehoord, die het verschil maakt.

De waarden van MaGnetik

Onze CaSes

Onze projecten spreken voor zich.
Ontdek ons werk, onze ideeën, onze originaliteit.

Onze SerVices

Magnetik | Votre agence de communication | Storytelling

Verhalen vertellen of Storytelling is een zeer belangrijke tool die helpt om jouw publiek te overtuigen maar die jou ook kan helpen om op te vallen,  jouw publiek emotioneel te betrekken.  Je kan op die manier ook een gemeenschap creëren rond een bepaalde boodschap, rond bepaalde waarden, rond een merk of een bedrijf. Zo creëer je ook empathie rond het merk, het bedrijf of het goede doel.

Bij MaGnetik kunnen wij jou helpen om jouw kernboodschappen duidelijk te verwoorden, jouw verhaal te creëren, jouw toon, jouw betoog aan te passen in functie van het publiek, specifieke culturele verschillen en vooral voor verschillende media (online en offline).

Magnetik | Votre agence de communication | Relations Presse

MaGnetik, dat is een persnetwerk dat we strategisch gebruiken. Als persverantwoordelijke voor kleine en grote, Belgische en internationale bedrijven, zetten we onze kennis van het Belgische medialandschap in voor jouw bedrijf, jouw merken. We creëren verschillende soorten persboodschappen, snackables of juist niet (persberichten-en dossiers, video’s, animaties, infographics, .gifs, enz.). En we activeren onze journalisten-en influencers netwerken in heel België.

Bij MaGnetik ben je zeker van een goede voorbereiding en een uitstekende begeleiding. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Je kan ook rekenen op onze expertise in tijden van crisis. Reactiviteit staat dan voorop, zo kunnen we jou helpen bij communicatie in delicate situaties.

Beter voorkomen dan genezen. We anticiperen op mogelijke crisissituaties om ze zo te voorkomen.

En voor die crisissen die we helaas niet kunnen vermijden, werken we een strategie uit en bereiden we jou voor zodat we de negatieve impact op jouw imago en jouw merk zoveel mogelijk kunnen beperken.

Magnetik | Votre agence de communication | Storytelling

Voor we vandaag een aankoop doen, zoeken we dikwijls een social proof. Influencer marketing is dus een belangrijk speelterrein voor merken. MaGnetik verbindt jouw merken met influencers met respect voor jouw DNA en de gemeenschap van de influencer. Dat is onze metier, de match vinden tussen de waarden van jouw merk, de editoriale content en de influencer en zijn/haar volgers.

Bij MaGnetik garanderen we de beste ROI, welke strategie je ook kiest voor jouw influencer marketing, via een win-win of een ambassadeursprogramma.

Magnetik | Votre agence de communication | Media Training

Voor een publiek of de camera spreken is een fijn avontuur. Maar er komt wel wat werk bij kijken. De sleutel is voorbereiding. Gelukkig kan je leren spreken voor een publiek of een camera. Dat kunnen wij je leren tijdens onze media training. We leren je al onze tips & tricks zodat je jouw boodschap duidelijk en helder kan overbrengen, helemaal afgestemd op jouw doelpubliek. Samen werken we aan je spraak, je boodschap, je houding en vooral hoe te antwoorden op moeilijke vragen.

Magnetik | Votre agence de communication | Influencer Marketing

Een reputatie is fragiel. Het duurt jaren om ze op te bouwen maar ze kan in enkele uren vernietigd worden of zelfs in enkele minuten. Men moet er dus alles aan doen om die goede reputatie te behouden.

  • We helpen je om een sterke reputatie op te bouwen die bijdraagt aan jouw bekendheid en merkimago.
  • In tijden van crisis kunnen wij je helpen om je reputatie zo goed mogelijk te beschermen.

Onze ExperTise
op vlak van communicatie in de gezondheidszorg

Naast B2C en B2B communicatie in verschillende sectoren, heeft MaGnetik ook een ruime ervaring in de gezondheidssector (professionele- en patiëntenorganisaties; ziekenhuizen; pharma)

We kennen het gezondheidsecosysteem heel goed in België. Het maakt dat wij  kunnen helpen om geïntegreerde sensibiliseringscampagnes op te zetten over bepaalde gezondheidsproblemen. We passen bestaand materiaal aan, aan onze markt of we creëren nieuw materiaal met de hulp van patiëntenorganisaties, opinion leaders, andere belangrijke spelers…

We kennen je sector, de bijzonderheden, het wettelijk kader, de strikte regels. Onze kennis zorgt ervoor dat we jouw campagnes methodologisch, met respect voor de regels en in samenwerking met de verschillende stakeholders binnen je organisatie (pharmacovigilantie, medici, juristen, marketing) kunnen voorbereiden.

We kunnen ook  « in house » werken om zo een project voor te bereiden.

Contacteer ons
Magnetik | Agence de relations publiques et communication | Expertise dans le domaine de la santé

Onze blOg

ContAct

    Door het terugsturen van dit formulier, geef je MaGnetik de toestemming om de ingezamelde informatie te bewaren en te gebruiken om jouw vraag te kunnen beantwoorden. Om meer te weten te komen over ons privacybeleid, klik hier.